Ce să știi despre mâncărime și MS

Ce să știi despre mâncărime și MS

Ce să știi despre mâncărime și MS

Scleroza multiplă este o afecțiune care afectează sistemul nervos central. Simptomele sale afectează nervii și pot provoca disestezie sau senzații anormale, cum ar fi arsură, amorțeală sau mâncărime.

La unele persoane, scleroza multiplă (SM) poate provoca mâncărime mai devreme, chiar înainte de a căuta o diagnostic. Pruritus este termenul medical pentru mâncărime.

MS MOTING poate varia de la un deranj minor la o mâncărime înțepătoare sau un sentiment de a avea ace și ace. Spre deosebire de o mâncărime obișnuită, sentimentul nu dispare cu zgârierea. Acest lucru se datorează faptului că MS afectează nervii care controlează zona în care se află mâncărimea, mai degrabă decât pielea în sine.

Sentimentul este în general scurt. Unii oameni găsesc o ușurare pe termen scurt, evitând zgârierea și aplicarea unei comprese reci în zonă.

remedii peste counter tind să fie ineficiente, deoarece sursa mâncărimii nu este un alergen extern. Există unele medicamente pe bază de rețetă și modificări ale stilului de viață care pot ajuta o persoană să controleze mâncărimea MS.

De ce MS provoacă mâncărime?

senzația de mâncărime care apare cu SM poate veni și să meargă sau Se poate mișca în jurul corpului, provocând mâncărime în diferite zone. Poate fi imprevizibil.

Nu duce de obicei la complicații pe termen lung, dar poate fi perturbatoare și poate afecta calitatea vieții unei persoane.

mâncărimea din SM este un răspuns neurologic , ceea ce înseamnă că nu vine ca un răspuns la ceva pe pielea în sine. În SM, sistemul imunitar atacă țesuturile nervoase din creier și măduva spinării. Acest lucru poate provoca schimbări ale nervilor din altă parte a corpului.

Alături de mâncărime, o persoană poate experimenta senzații de:

 • Arderea și căldura
 • COOLNESS
 • Prickling
 • amorțeală
 • Tingling
 • Stabbing
 • Dureri de rupere

zgârierea nu ameliorează mâncărimea și poate chiar înrăutăți senzația.

Când apare mâncărimea?

MS MOTING poate apărea în orice moment, oriunde în corp . Uneori, durerea este simetrică, ceea ce înseamnă că oamenii o vor simți în aceeași zonă de pe ambele părți ale corpului. În alte momente, durerea va apărea doar într-o singură zonă.

aceste mâncărimi pot avea declanșatoare diferite, inclusiv căldură.

MS Iting tinde să fie foarte intensă, dar de scurtă durată, de durată, de durată secunde până la minute. Cât de des revine variază și între oameni.

Unii oameni se confruntă cu mâncărime de la SM în mod regulat, în timp ce altele rareori sau niciodată nu experimentează acest simptom.

remedii la domiciliu

În cazuri ușoare de mâncărime de la SM, nu poate fi necesar un tratament direct. Simptomul poate fi iritant, dar trece rapid.

În cazuri de mâncărimi persistente sau recurente, există o serie de opțiuni disponibile, inclusiv:

Aplicarea unei comprese reci

În unele cazuri, aplicarea unei comprese reci timp de 10-15 minute poate amorți temporar pielea și ușura mâncărimea.

Aplicați doar obiecte foarte reci, cum ar fi pachetele de gheață, pe piele, după ce le -ați înfășurat în un prosop sau o bucată de pânză. Nu înfășurați o comprimare rece pune o persoană în pericol să se confrunte cu o arsură de gheață sau o iritație suplimentară a pielii.

Verificarea altor semne

Verificați zona pentru semne ale unei erupții cutanate, cum ar fi denivelările , umflare sau roșeață care nu provin din MS.

Raportați oricare dintre aceste semne unui medic, deoarece ar putea indica o infecție sau o reacție alergică topică și necesită un tratament diferit.

O persoană care ia medicamente ar trebui să verifice, de asemenea, dacă Medicamentul poate provoca mâncărime ca efect secundar. Dacă da, este posibil să dorească să discute alte opțiuni cu medicul lor.

Menținerea pielii sănătoase

Având grijă de piele poate ajuta la prevenirea problemelor suplimentare care pot înrăutăți mâncărimea. Utilizarea excesivă a unor produse cosmetice poate duce la uscăciune și reacții de sensibilitate la unii oameni.

Pentru a menține pielea sănătoasă, evita dușuri și săpunuri foarte calde și alte produse care conțin substanțe chimice sau parfumuri dure.

bea multă apă și aplică hidratante pentru a menține pielea hidratată. Un farmacist poate recomanda hidratante care sunt mai puțin susceptibile să se usuce sau să irite pielea.

Tratarea problemelor fără legătură care cresc riscul de mâncărime, cum ar fi eczema sau o alergie, poate fi de asemenea ajutată.

Mindfulness and Stress Management

Unele persoane cu SM pot găsi alinare de unele dintre simptomele lor prin practicarea tehnicilor de gestionare a stresului.

Acestea includ yoga, tehnici de respirație și terapie comportamentală cognitivă. Meditația de mindfulness sau alte meditații ghidate pot ajuta, de asemenea, unii oameni să -și reducă simptomele.

Societatea națională a MS sugerează că mindfulness și meditația pot ajuta.

Reflexoterapie

Reflexologie implică aplicarea presiunii pe anumite zone de pe picioare, mâini și urechi. Unii susțin că punerea presiunii asupra acestor puncte poate afecta diferite sisteme din corp.

Academia Americană de Neurologie Rețineți că există dovezi slabe că reflexoterapia poate ajuta cu dureri nervoase neregulate.

Reflexologia este un tratament neconvențional pe care medicii nu îl prescriu.

În timp ce există puține dovezi pentru eficacitatea acesteia, unii oameni consideră că le relaxează și scutește durerea nervoasă.

acupunctura

Societatea națională MS notează, de asemenea, că acupunctura poate ajuta.

Unele statistici sugerează că aproximativ 20% dintre persoanele cu SM în Statele Unite au încercat acupunctura pentru a ajuta la gestionarea diverselor simptome.

Deși nu există suficiente dovezi de cercetare pentru a arăta că are beneficii pozitive pentru SM, este probabil să fie în siguranță, atât timp cât practicantul este instruit și calificat și folosește ace sterile, cu un singur utilizare.

Nu zgârierea

Este crucial să evitați zgârierea unei mâncărimi MS. Zgârierea nu ameliorează aceste mâncărimi, iar acest lucru îi poate face să se simtă mai rău. Zgârierea prea tare poate irita pielea.

Purtarea mănușilor sau șosetelor de bumbac pe mâini noaptea poate reduce șansele de a zgâria pielea în timp ce dormi.

Evitarea exodermin contraindicatii declanșatoarelor

În cazul în care declanșatoarele specifice par să înrăutățească mâncărimile și alte senzații neurologice, poate ajuta la evitarea acestor declanșatori, cum ar fi utilizarea aerului condiționat, acolo unde este posibil, pentru a menține răcoroase sau a înfășura cald pe vreme rece.

Învață Mai multe aici despre tratamente naturale pentru MS.

Tratament medical

Când remediile la domiciliu nu funcționează, o persoană poate încerca tratamente medicale pentru mâncărime MS, cum ar fi:

Medicamente

Tratamentele obișnuite de mâncărime, cum ar fi cremele sau spray -urile de cortizon, nu vor avea de obicei niciun efect asupra mâncărimii MS.

Cu toate acestea, există unele medicamente care pot ajuta.

Societatea National MS listează mai multe medicamente care pot ajuta la reducerea mâncăcării MS:

 • Unele antidepresive, cum ar fi inhibitorii de monoamină oxidază (MAOI) și amitriptilină (Elavil)
 • anticonvulsivant S, cum ar fi fenitoina (dilantină), carbamazepina (tegretol) și gabapentina (neurotonină)
 • hidroxizină (atarax), care este un antihistamină

Aflați mai multe despre medical Tratamente pentru MS.

Stimularea nervului electric transcutanat

Prin atașarea unei unități de stimulare a nervului electric transcutanat (TENS) la părți ale corpului, o persoană poate trimite sarcini de energie electrică în acele părți. Impulsul electric confundă nervii într -o zonă, aducând ușurare.

O unitate de zeci poate ajuta la ameliorarea durerilor neuropatice de la SM. De asemenea, poate ajuta la scutirea mâncărimii.

Oricine are acces la o unitate de zeci ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a -l folosi pentru a trata o mâncărime.

Outlook

în timp ce Mâncărimea poate fi iritantă, multe persoane cu SM pot controla mâncărimi ușoare cu comprese reci și obiceiuri bune de sănătate a pielii.

Evitarea declanșatorilor, schimbarea obiceiurilor în casă și găsirea unor modalități de ameliorare a stresului poate ajuta unii oameni să -și controleze unii oameni simptome. Pentru alții, medicamentele pot ajuta.

Oricine se confruntă cu mâncărime MS ar trebui să discute opțiunile lor cu un medic, care poate avea sfaturi suplimentare.

Citiți acest articol în spaniolă.

 • Scleroză multiplă
 • Neurologie/Neuroștiință
Back To Top